Fenoksietanol u kozmetici: što je to i zašto?

Svaka djevojka koja želi koristiti samo sigurno kozmetika,

zna kako su štetni konzervansi parabena u svom sastavu. Tvrtke, pozicioniranje vlastitih proizvoda kao prirodne, prvenstveno obratite pozornost na nedostatak tih sastojaka. Stoga novi naziv - fenoksietanol.

"Što je ovo?" - pitaj. Jednostavno rečeno, fenoksietanol je tekućina prozirne boje, lako topiva u alkoholu, u vodi i ulju. Prije toga se naširoko koristi u proizvodnji raketnog goriva i u industriji lakova i lakova.

Fenoksietanol u kozmetici: što je to

Pažljivi kupci vjerojatno su primijetili kako parabeni već odavno zamjenjuju novu sintetsku komponentu - inovativnu tvar koja djeluje u koži s epidermom i pruža pomlađivanje.

Fenoksietanol u kozmetici češće se nalazi u sastavu proizvoda za njegu lica i kose. Glikolni eter postao je univerzalni konzervans široko korišten u industrijskoj i prirodnoj proizvodnji. Kao što je ranije spomenuto, savršeno se otapa u tekućini, ali ne interpretira s drugim biljnim komponentama. Stoga se aktivno koristi u proizvodnji kozmetike, ali u ograničenim količinama.

fenoksietanol u kozmetici

Fenoksietanol u kozmetici (posebice organski) koristi samo prirodno i proizvodi ga od grejpa. Samo ovdje njezina svojstva ne razlikuju se od sintetičkih komponenti, a šteta koju može uzrokovati je ista.

Opće informacije

Dakle, fenoksietanol je snažan antiseptički i antibakterijski lijek koji je posljednjih deset godina postao sastavni dio dermatologa. Često se koristi u kombinaciji s kamilicom, kadulom ili kalendulom. Kao što pokazuje praksa, rezultat je jednostavno veličanstven.

Kao dio kozmetike, sastojak, prema proizvođaču, obavlja sljedeće funkcije:

  • brine za tanka koža oko očiju;
  • vraća sjaj do dosadne i oslabljene kose;
  • pomlađuje kožu;
  • brine za kožu dojenčadi i novorođenčadi.

fenoksietanol u kozmetici štetu

Fenoksietanol u kozmetici: koristi i šteta

Znanstvenici su dokazali da prisutnost ove komponente u kozmetici ima loš učinak na važne ljudske organe i negativno utječe na unutarnje sustave. Prije svega, postoji djelomična opijenost koja šteti funkcioniranju jetre i pogoršava stanje kože.

Osim toga, prisutnost tvari kao što je fenoksietanol, u kozmetici, šteti živčanom sustavu. Stoga postoji povećana agresivnost i emocionalna nestabilnost. Nemoguće je šutjeti o mogućoj disfunkciji muške i ženske reproduktivne sposobnosti, tj. Smanjuje se postotak mogućnosti za potomstvo.

Eter stvara povoljne uvjete za formiranje stanica raka, koje su glavni uzrok onkologije. Znanstvenici su otkrili rizik od oštećenja kromosoma. Stoga, tijekom trudnoće, preporučljivo se suzdržite od kupnje sredstava uz prisutnost ovog sastojka i nemojte je čak ni koristiti izvana.

fenoksietanol u kozmetici

za korištenje fenoksietanol u kozmetici, koje proizvode američke tvrtke, zabranjeno je. Činjenica je da su posljednjih godina sve češće pritužbe na nuspojave. Zapadni kupci ostaju nezadovoljni zbog štetnih posljedica ove supstance na koži. Nakon provedenog brojnih istraživanja postalo je poznato da je glikol eter opasno za zdravlje.

Na bilješku

Suvremeni kozmetičari i liječnici podsjećaju da fenoksietanol u kozmetičkoj ulazi u tijelo ne samo kroz kožu već i kroz dišni sustav. Sastojak se može usporediti s vremenskom bombom i u svakom slučaju je opasan.

Sudjelovanje u stvaranju kozmetike

Kada kozmetičari kreiraju novu liniju proizvoda za njegu kože, fenoksietanol se koristi za određenu svrhu, zasnovanu na njegovim karakteristikama i svojstvima s farmakološkog stajališta. Budući da se sastojak smatra snažnim antiseptičkim, njegova dostupnost je prikladna za kožu s povećanom proizvodnjom lojnih žlijezda. Stoga su sredstva za kombinirani i masni tip kože lica relevantna.

fenoksietanol u kozmetici je dobar i loš

Postoji mišljenje da glikol eter ima uporni miris, koji je relevantan za suvremenu kozmetiku. Stoga se često koristi kao aroma. Osim toga, čini bilješke osjetljiviji i stabilniji.

Posebna pažnja zaslužuje potencijalni poticajno pomlađivanje. I ovo je, kao što znate, vrlo važan kriterij za procjenu sredstava za većinu korisnika. Praksa pokazuje da koža pod utjecajem fenoksietanola stvarno postaje glatka. No, nažalost, taj je učinak privremen i uskoro će nestati. Tako se nadamo da glikol eter - isti eliksir vječne mladosti, ne vrijedi.

Proizvodi koji sadrže ovu komponentu

Organski spoj phenoxyethanol je uljna, blago viskozna tekućina koja nema boju, sa slabim mirisom. Baktericidno sredstvo se koristi u proizvodnji cjepiva, lijekova, većine kozmetičkih proizvoda i kao konzervansa.

Glikolni eter u kozmetičkoj industriji koristi se za stvaranje proizvoda za njegu lica i kose. Fenoksietanola može biti prisutan u parfeme, omekšivača, sredstava za pranje (tuš gelovi, mjehurić kupke i sapune), sunčanje, dječje proizvode, rumenilo, osnove šminke (baznih) i praškastih proizvoda za noge (talk) i lice (prah).

fenoksietanol u kozmetici što je to

Osim toga, glikol eter se aktivno koristi za proizvodnju insekticida, u otapalu za celulozni acetat i kao konzervans u medicinskim pripravcima.

U skladu s Direktivom Europske unije o kozmetici, koncentracija fenoksietanola u bilo kojem proizvodu ne bi smjela prelaziti 1%.

Stav prema komponenti širom svijeta

U Rusiji nema zabrane za sintetičku komponentu, ali kupci uvijek proučavaju sastav proizvoda. Ministarstvo zdravstva preporučuje da pažljivo razmotrite izbor kozmetike, osobito tijekom dojenja i trudnoće.

Kao što je već rečeno, u Americi je odavno poznato o opasnostima komponente. Na neko vrijeme, val skupova prošao je diljem zemlje, zahtijevajući potpuno odustajanje od uporabe kemikalija. Popis zabranjenih proizvoda uključio je i popularni fenoksietanol.

Učenje o potencijalnoj prijetnji, japanski proizvođači strogo su zabranjeni upotreba glikol etera (fenoksietanola) u kozmetici. Korištenje lijeka nije dokazano ni u jednoj studiji. Stoga tvrtke koje krše ovo pravilo ne samo da gube licencu, nego su pod sudskom parnicom. I kao što znate, japanski proizvođači nikad ne riskiraju svoj ugled.

fenoksietanol u kozmetici što je to

U Europskoj uniji nema kategoriziranog poricanja uporabe, ali komponenta je bila uključena u popis iritanata. U kozmetičkim crtama dopušteno je dodavanje fenoksietanola u strogo ograničenim dozama.

U Njemačkoj, nakon brojnih studija koje uključuju više od 10.000 volontera, otkriveno je da je glikol eter snažan nadražujući kožu. Stoga prisutnost tvari kao što je fenoksietanol u kozmetici lica može izazvati kronične dijagnoze u dermatologiji.

zaključak

Kao što vidite, razvijene su zemlje iznimno kategorizirane u odnosu na sintetički sastojak. Stoga, ako se u kozmetičkim proizvodima nalazi glikol eter, onda se ispitiva kvaliteta tih proizvoda.

fenoksietanol u kozmetici za lice

Na kraju, ostaje samo dodati: prije kupnje bilo koje kozmetike, pazite da pažljivo proučite njegov sastav. Prisutnost komponente "fenoksietanola" govori samo jedno: prije nego što je pravi "kemija", nakon upotrebe koja može pogoršati ne samo stanje kože nego i zdravlje. Stoga nemojte eksperimentirati sa svojom ljepotom, pogotovo jer je glikol eter zabranjen u mnogim razvijenim zemljama.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
"Recept bake Agafia". Recenzije o prirodnoj kozmetici"Recept bake Agafia". Recenzije o prirodnoj kozmetici
Dječja kozmetika za djevojčice?Dječja kozmetika za djevojčice?
Ruski brand Teana. Recenzije: kozmetika, koja bi se trebala koristiti?Ruski brand Teana. Recenzije: kozmetika, koja bi se trebala koristiti?
Prednosti organske kozmetike: šamponi bez sulfata i parabenaPrednosti organske kozmetike: šamponi bez sulfata i parabena
Koliko je štetno paraben u kozmetici?Koliko je štetno paraben u kozmetici?
Lanolin je sastavni dio mnogih kozmetičkih proizvodaLanolin je sastavni dio mnogih kozmetičkih proizvoda
Što je talk prah? Sve o čudesnom mineraluŠto je talk prah? Sve o čudesnom mineralu
Titan dioksid - što je to? Područja primjene i štete E171Titan dioksid - što je to? Područja primjene i štete E171
Parabeni u kozmetici - to je opasno ili neParabeni u kozmetici - to je opasno ili ne
Glicerin u kozmetici: prednosti i koristiGlicerin u kozmetici: prednosti i koristi
» » Fenoksietanol u kozmetici: što je to i zašto?